Verslag voorronde 3de klasse libre bij BC Holt-Blierick

Voorrondes Libre klein Derde Klasse, district Venlo e.o.

Op 19 en 20 okt jl, zijn voor de eerste keer voorrondes gespeeld in het Activiteitencentrum Zalzershaof te Hout Blerick. Voor ons als organisators van Biljartclub Holt-Bliërick was het een uitdaging om te zien of we dit tot een goed resultaat konden brengen. Zonder enige ervaring zijn we eraan begonnen nadat we eerst een gesprek hadden met de secretaris van het district, Vera Kuijs, om te vernemen waaraan we moesten voldoen. Het bestuur van Zalzershaof heeft ons de volle medewerking verleend.  Met veel plezier kunnen we nu op het toernooi terug zien. Het waren twee drukke, maar gezellige dagen. Er werden op drie plaatsen voorrondes gespeeld om uiteindelijk te bepalen wie er deel mag gaan nemen aan de districtsfinale op 1 t/m 3 november. In  Zalzershaof waren 7 spelers die het tegen elkaar moesten opnemen. Als winnaar in deze poule is naar boven gekomen: Ger Derks van De Jordaan. Hij won alle partijen met een algemeen gemiddelde van 2,647. Een ander hoogtepunt was dat Thijs Peulen van BC Tegelen een partij uitmaakte in 9 beurten met een gemiddelde van 4,300. Uiteindelijk plaatste alleen Ger Derks zich voor de finale. Zijn tegenstanders komen uit de andere poules. Wij wensen Ger veel succes.

Team Holt BC  Holt-Bliërick