Verslag Driebanden klein 1ste klasse

Districtsfinale Driebanden klein 1ste klasse.

In het weekend van 15 t/m 17 november is de districtsfinale driebanden klein 1ste klasse gespeeld in Hotel Arcen / Restaurant De Oude Hoeve.

Omdat er voor deze finale tien deelnemers waren ingeschreven werd er in twee poules gespeeld. Uiteindelijk werd door middel van kruisfinales tussen twee poules bepaald wie de finale ging spelen.

Poule 1 werd gewonnen door Hans Wauben die 6 matchpunten behaalde. Wim van Tienen werd met 4 matchpunten tweede in poule 1. Ger van deur en Jan Francissen behaalden eveneens 4 maar werden uiteindelijk derde en vierde op basis van het percentage gemaakte caramboles.

Poule 2 werd gewonnen door Pascal Kuijs met 8 matchpunten. Leon Mans werd tweede met 4 matchpunten voor Peter Craenmehr en Sjraar Jacobs.

De eerste kruisfinale tussen Pascal en Wim werd 33-28 gewonnen door Pascal. De tweede kruisfinale tussen Leon en Hans werd 31-26 gewonnen door Leon. De strijd om de 3de plaats tussen Wim en Hans resulteerde in 37-22 voor Wim.

In de finale tussen Leon en Pascal ging Leon voortvarend van start en nam een kleine voorsprong op Pascal. In de loop van de partij kwam Pascal weer terug in de wedstrijd en kwam gelijk met Leon. Hierna viel Pascal stil en kon Leon de partij in zijn voordeel beslissen en werd hiermee districtskampioen. De hoogste serie werd gemaakt door Ger van Deur namelijk 10 caramboles. Het toernooigemiddelde was 0,601.