Biljarten weer toegestaan in Noord- en Midden-Limburg

Vanuit de Koninklijke Horeca Nederland, regio Noord- en Midden Limburg bereikte ons het volgende bericht: https://mijn.khn.nl/nieuwsbrieven/2020/06/goed-nieuws-biljarten-darten-en-bowlen-toegestaan-in-noord-en-midden-limburg

In navolging van de Brabantse Veiligheidsregio’s is, mede dankzij een succesvolle lobby van KHN bij de Veiligheidsregio Limburg Noord (waaronder zowel de gemeenten in Noord- als in Midden-Limburg vallen)

hebben we voor elkaar gekregen dat darten en biljarten in de horeca per direct ook in onze regio is toegestaan.

Houd hierbij rekening met de RIMV-maatregelen (https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19) en het protocol “Verantwoord Biljarten” van de KNBB (https://www.knbb.nl/sites/default/files/userfiles/DocumentenKNBB/Protocol%20verantwoord%20Biljarten%20KNBB%2021%20april.pdf)

Binnen de Gemeente Venlo is er ook een versoepeling gekomen m.b.t. biljarten/darten in gemeenschapsaccomodaties, zoals wijkgebouwen en buurthuizen.

Hieronder een gedeelte van de tekst die ik kreeg van een van de beheerders.

De uitoefening van horecasporten als biljarten, darten en bowlen in gemeenschapsaccommodaties is toegestaan.

Dit geldt ook voor de commerciële horeca, waarbij door landelijke KHB een aantal voorwaarden worden gesteld. Deze voorwaarden zouden ook kunnen worden toegepast in gemeenschapsaccommodaties.

 Wij wensen eenieder dus weer veel plezier bij het uitoefenen van zijn of haar hobby/sport.

 

Met vriendelijke groet,

Vera Kuijs-Coopmans

Secretaris

 KNBB District Venlo

secretaris@knbb-venlo-eo.nl