Competitieprogramma en teamsamenstellingen seizoen 2021-2022

Het competitieprogramma en de teamsamenstelling voor seizoen 2021-2022 staan op Biljartpoint en op onze eigen website vermeld. Secretarissen en teamleiders kunnen betreffende informatie downloaden van onze website.

De competitie start voor de klassen B1/B2, C1, C3 en C4 in week 35. Voor de C2 klasse start de competitie in week 36.

In week 44 is er geen competitieprogramma voor de B1/B2 en C4 klasse.

De herziening voor het aantal te maken caramboles voor de 2e helft van de driebandencompetitie zal  plaatsvinden in het weekend van 4 en 5 december 2021 (na ronde 13). Secretariaten en teamleiders ontvangen in dit weekend de nieuwe overzichten. Vanaf 6 december zijn de nieuwe moyennes dan van toepassing

De herziening voor het aantal te maken caramboles voor de 2e helft van de libre competitie zal plaatsvinden in het weekend van 11 en 12 december 2021 (na ronde 15 voor C1 en C3 klasse en ronde 14 voor C2 en C4 klasse). Secretariaten en teamleiders ontvangen in dit weekend de nieuwe overzichten. Vanaf 13 december zijn de nieuwe moyennes dan van toepassing.

In voorgaande jaren werd er tussen de eerste en tweede helft van de competitie een week niet gespeeld. Dat zal dit jaar niet van toepassing zijn.

In verband met het aantal ingeschreven teams zijn er voor de C1 en C3 klasse wedstrijden gepland in week 51 in 2021 en in week 8 van 2022. Mocht het niet mogelijk zijn om in deze weken te biljarten, ga dan in overleg met je tegenstander om een nieuwe speeldatum af te spreken.

Ook dit jaar zijn er enkele knelpunten op een aantal speelavonden. De secretariaten van betreffende verenigingen zullen hierover worden geïnformeerd.

Een ander aandachtspunt is dat er vanaf seizoen 2021-2022 het carambole puntensysteem wordt toegepast. Voor ieder 10% van de te maken caramboles die je maakt ontvang je 1 punt. Maximum is dus 10 punten. Er worden geen partijpunten meer toegekend (2 punten bij winstpartij, 1 punt bij remise en 0 punten bij een verliespartij). Het team met het hoogste scoringspercentage van het aantal te maken caramboles ontvangt geen extra partijpunt meer.

We wensen jullie allen een succesvolle competitie toe.